Impressie van lancering Genees-Kunst

Op 18 november werd in het Stedelijk Museum Amsterdam stichting Genees-Kunst gelanceerd.

Tijdens deze bijeenkomst legde oprichter Dr. Fenna Heijning uit wat de noodzaak is van verbeelding bij patiënten in quarantaine en isolatie. Dr. Heijning heeft als hematoloog van dichtbij meegemaakt dat verbeelding de kwaliteit van leven kan verbeteren. Topvioliste Lisa Jacobs vertelde dat zij met haar vioolmuziek veel heeft mogen betekenen. Zij speelde Brahms en Franck.  Psychiater en kunstmecenas dr. Albert Groot sprak over de noodzaak van verbeelding bij Post traumatische stress in de meeste brede zin van het woord. Vervolgens lieten de drie kunstenaars hun werken zien. Bijzonder, uitdagend en vooral ook functioneel zo werden de drie concepten onder andere genoemd. Jorrit Lepstra liet eigenlijk de kern zien van de avond door te vertellen dat hij als uitbehandelde patiënt veel in quarantaine heeft gelegen en dat verbeelding hem heeft geholpen om het lot te accepteren en dat het nu naar omstandigheden goed ging. Vertegenwoordigers van ziekenhuizen, culturele organisaties, kunstminnaars, artsen en ook vertegenwoordigers van het ministerie van Defensie laten zien dat de doelstellingen breed worden gedragen. De stichting is een feit. Dr. Heijning deed nog een oproep aan zij die sympathiseerden om hun kennis, kennissen en middelen ter beschikking te stellen om de stichting te versterken, te vergroten maar bovenal dat we patiënten kunnen helpen perspectief te hebben.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *