Silvia Russell

Biografie

Beeldend kunstenaar Silvia Russel (Nijmegen, 1969) woont werkt in Amsterdam. Haar doctoraal psychologie en filosofie behaalde zij aan de UVA. Zij was onderzoeker bij de faculteit Theoretische Psychologie aan de Vrije Universiteit. Haar kunstopleiding volgde zij o.a. aan de Rietveld academie.

Russel ontwerpt en initieert sociaal maatschappelijke interventies rondom maatschappelijke onderwerpen als gentrification, eenzaamheid en armoede. Zij werkt hierbij als participerend observant, waarbij zij zich tijdelijk verbindt met haar onderzoeksonderwerp. Zij reflecteert op haar bevindingen door middel van tekeningen.

Het werkveld van Russel is zowel nationaal als internationaal. De resultaten van haar werk zijn onder meer te zien in New York, Londen, Berlijn en Amsterdam. Haar kunstenaarsboek “ Borough(ed) Stories” maakt onderdeel uit van de MOMA library in New York, en haar werk is opgenomen in the Brooklyn Museum Feminist Art Base. Haar tekeningen zijn onderdeel van particuliere en bedrijfscollecties in binnen,- en buitenland. Voor haar werk ontving Silvia Russel verschillende beurzen en prijzen.

Russel wordt door het bedrijfsleven gevraagd teams anders te leren kijken naar hun dagelijkse werkpraktijk. Daarnaast is Russel als gastdocent verbonden aan de TU in Berlijn.

Silvia Russel werkt samen met andere kunstenaars en maakt onderdeel uit van het kunstenaarscollectief ‘Hier Besta Ik’.

https://nl.linkedin.com/in/silviarussel 

www.silviarussel.nl